ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ

Το Envirotex lite (υγρό γυαλί) είναι ένα πολυμερές υλικό δύο συστατικών που δημιουργεί ένα παχύ και γυαλιστερό επίστρωμα σε περίπου 8 ώρες στους 21oC και γίνεται τελείως σκληρό σε περίπου 72 ώρες.

Επιφάνειες που καλύπτονται: Το Envirotex lite (υγρό γυαλί) μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις επιφάνειες όπως ξύλο, ύφασμα, αυτοκόλλητα, κεραμικά, φωτογραφίες, σπόρους, διαφάνειες, κουκουνάρια, χαρτί, μέταλλο, βότσαλα, βαμμένες επιφάνειες, αποξηραμένα άνθη, φύψο, πέτρες, όστρακα, ζύμη, φελιζόλ κ.λ.π.. Δεν συνιστάται για την κάλυψη των πατωμάτων.

Εφαρμογή:
Δοσολογία: Προσεχτικά αναμίξετε ίσες ποσότητες από την ρητίνη και τον σκληρυντή.

Αναμίξετε την κατάλληλη ποσότητα σε ένα καθαρό δοχείο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ξύστε τα πλαϊνά και τον πάτο του δοχείου κατά την ανάμιξη, μεταφέρετε με το ξυλάκι το υλικό που μαζεύεται στο πλάι και στον πάτο του δοχείου ξανά προς το κέντρο, έτσι ώστε να μην μείνει ποσότητα που δεν έχει ανακατευτεί πουθενά. Μην χρησιμοποιείτε μηχανικούς αναδευτήρες για την ανάμιξη.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η σωστή ανάμιξη είναι το κυριότερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε. Αν δείτε φυσαλίδες κατά την ανάμιξη μην ενοχληθείτε, θα αφαιρεθούν αργότερα με ευκολία.

Οι φυσαλίδες είναι φυσιολογικό φαινόμενο και υποδεικνύουν όυι η ανάμιξη γίνεται σωστά. Η μη σωστή μίξη θα έχει αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μαλακά ή κολλώδη σημεία στο αντικείμενο σας.
Περιχύσετε το μείγμα χωρίς να περιμένετε. Αμέσως μόλις έχετε τελειώσει την ανάμιξη περιχύσετε το μείγμα ομοιόμορφα. Απλώστε όπου χρειάζεται χρησιμοποιώντας ένα αφρώδες πινέλο ή μια σπάτουλα. Βουρτσίστε τις άκρες μέχρις ώσπου το μείγμα έχει αρχίσει να δένει χωρίς να κρεμάει.

Προσοχή: Αν μείνει αναμειγμένο το υγρό γυαλί στο δοχείο θα αρχίσει να ζεσταίνεται και θα στεγνώσει αμέσως.
Φυσαλίδες: Μετά από 5 λεπτά οι φυσαλίδες θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια. Για να τις αφαιρέσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι και να εκπνεύστε απαλά πάνω στο έργο. Προσοχή να μην εισπνεύσετε τους ατμούς.
Στέγνωμα: Για καλύτερα αποτελέσματα, τα έργα σας πρέπει να στεγνώσουν σε θερμοκρασία 21oC και 27oC σε ένα ελεύθερο από σκόνη δωμάτιο. Ο χρόνος στεγνώματος ποικίλει ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Είναι ιδανικότερο να υπάρχει υγρασία περιβάλλοντος κάτω του 50%. Για να μην πέσει τυχόν σκόνη και καταστρέψει το αντικείμενο σας, τοποθετήστε το πάνω σε ένα καθαρό κουτί.
Καθαρισμός: Εάν σας χυθεί υγρό γυαλί σε κάποια άλλη επιφάνεια όσο είναι υγρό, μπορεί να καθαριστεί με οινόπνευμα ή ασετόν. Όταν στεγνώσει, μπορείτε να το αφαιρέσετε με διαλυτικό εποξικών, γυαλόχαρτο ή πιστόλι θερμού αέρα.

Πηγή www.hobbyarmos.gr

Leave a Reply